75 jaar

Dropping

Op vrijdag 18 september staat er een heuse dropping op de planning voor leden vanaf jong-givers, maar ook oud-leiding, ouders en sympathisanten zijn van harte welkom. Met behulp van tochttechnieken moeten jullie de juiste weg naar de Abdij van Vlierbeek proberen te vinden. Op tussenliggende posten krijgen jullie verschillende opdrachten voorgeschoteld om het volgende stuk van de route te krijgen. Bij aankomst is er voor elke groep een drankje en een hapje voorzien en is er tijd voor een gezellige babbel rond een kampvuur.

Hoe zit de dropping praktisch in elkaar?
Eerst en vooral, om alles virusvrij te laten verlopen is het belangrijk om de huidige Corona-maatregelen altijd en overal in acht te nemen.

Er vertrekken 3 verschillende routes aan de kerk van Linden (elk ongeveer 10 km). Er wordt verwacht dat je je inschrijft via onderstaande knop, let op de plaatsen zijn beperkt en enkel ingeschreven groepen kunnen deelnemen.
Het is uitermate belangrijk dat de contactgegevens correct worden achtergelaten voor de contact tracing. Om grote groepen van mensen te vermijden werken we met tijdsloten waarop groepen moeten vertrekken. Kom daarom stipt op tijd op het door jou gereserveerde tijdstip.

Het aantal deelnemers per groep mag maximaal 10 personen bedragen. Dit mogen mensen zijn van verschillende bubbels zolang er altijd aan social distancing wordt gedaan. Bij de inschrijving, aan de tussenliggende posten en bij aankomst wordt iedereen verwacht een mondmasker te dragen. Wanneer je met je groep aan het wandelen bent, mag je uiteraard het mondmasker afzetten mits er aan social distancing wordt gedaan van personen buiten je persoonlijke bubbel. Verder voorzien wij voldoende stewards die jullie zullen begeleiden op kritische plaatsen en zullen alle hygiënische voorzorgsmaatregelen aanwezig zijn (zeep, alcoholhoudende gel, mondmaskers).

Bij aankomst aan de Abdij van Vlierbeek gelden de algemene coronamaatregelen die ook gelden voor de Horeca. Jullie zullen begeleid worden naar jullie tafel met kampvuur en eenmaal gesetteld, worden de snack en het drankje geserveerd. Nadien blijft het ook mogelijk om nog extra drankjes en snacks te bestellen bij onze mensen. We sluiten de avond af om 01.00 uur met het avondlied.

Wandelspeltocht

Help de tovenaar van de Grote Manitou om samen dit jaar te vergeten!

Zaterdagnamiddag maken we een reis door de tijd. Het is nogal een vreemd en absurd jaar waardoor we onze 75-jarige verjaardag helaas moeten uitstellen. Gelukkig is er onze goede vriend meneer de Tovenaar van de Grote Manitou: hij heeft een idee! Hij wil ons helpen om dit jaar te doen vergeten… Hiervoor heeft de tovenaar uit elk tijdperk een ingrediënt nodig om zo een brouwsel te maken waardoor dit jaar vergeten kan worden. Maar er heeft iemand uit één van de tijdperken een fout ingrediënt gegeven! Komt het foute ingrediënt uit de oertijd? Waren het de Egyptenaren, de Romeinen of de ridders? Het is aan jullie om uit te zoeken wie dit is, zodat we het juiste recept kunnen maken en dit jaar kunnen vergeten. Zo kunnen we volgend jaar 75 jaar Scouts Vlierbeek vieren. Kom verkleed als figuur uit een van de tijdperken om het tijdreisproces te versnellen!

Praktisch info over de tocht:

Zaterdag 19 september van 13u tot 17u is er een korte wandeltocht met posten waar spelletjes worden gespeeld. De start bevindt zich bij de glasbollen aan het Velderblok.  De hele tocht duurt maximum twee uur. Om deel te nemen moet je je vooraf inschrijven via onderstaande knop. Er zijn tijdsloten zodat we nooit met teveel mensen samen zijn op een moment. Je kan deelnemen aan het spel met max. 10 personen in één bubbel. Hier is het wel belangrijk dat er tussen deelnemers ouder dan 12 jaar afstand wordt gehouden, ook een mondmasker raden we ten zeerste aan. Het spel is voornamelijk gericht naar kapoenen, kawellen, vowo’s, nieuwe leden en ouders, maar uiteraard is iedereen welkom!

Scoutscafé

Naast het heus wandeltochtspel organiseren we op zaterdag 19 september ook een gezellig – coronaproof – scoutscafé! Tussen 14u00 en 22u00 is iedereen welkom om een drankje en/of versnapering te komen consumeren. Zo zal er ook Grote Manitou aanwezig zijn, ons eigen biertje! Komt dat zien (of proeven) dus…
Voor de speelvogels onder ons zal er een eigenhandig gesjorde speeltuin zijn en organiseren we een veilig Spikeball-toernooi.
Inschrijven voor dit toernooi is binnenkort mogelijk via de Facebookgroep van Scouts Vlierbeek of de website. 

Het scoutscafé verloopt zoals eerder vermeld coronaproof, wat betekent dat de bediening gebeurt aan tafels die op een veilige afstand van elkaar staan. Met hoeveel personen mag je gezellig komen keuvelen aan een tafel? Daarbij volgen we de algemene regel die voor de horeca geldt:
je mag op café met jouw gezin (of de personen met wie je samenwoont) en jullie 5 vaste contacten. Het is dan ook verplicht een mondmasker te dragen bij het verlaten van de tafel (voor +12-jarigen).
Voor deze activiteit hoef je niet op voorhand in te schrijven. Er is een maximum aantal tafeltjes waarbij vol = vol geldt, maar we zullen indien nodig updates over de drukte plaatsen op Facebook.

Nog heuglijk nieuws: op het scoutscafé zal 75 jaar Scouts Vlierbeek merchandise te kopen zijn, alsook steunpakketten van ons lekker biertje. Houd hiervoor goed de website en Facebookgroep in de gaten, wie weten gooien we binnenkort al een teaser online!

Tot slot een praktische zaak: betalingen voor consumpties of merchandise zien we het liefst contactloos gebeuren. Payconiq wordt dan ook ons hoofdbetalingsmiddel! Cash is mogelijk, maar dit beperken we liefst tot een minimum. Betalen met bancontact is niet mogelijk. Een smartphone per bubbel wordt daarbuiten ook ten zeerste aangeraden zodat de verplichte coronaregistratie via een QR-code kan plaatsvinden.

Uitstel 75e verjaardag Scouts Vlierbeek

Een tijdje geleden ontvingen jullie van ons via mail of per post een uitnodiging voor ons 75 jarig jubileum. Om deze gelegenheid te vieren hadden we grootse plannen, waarbij we alle oudleiding, huidige leiding, leden, ouders en sympathisanten wilden betrekken om er een spetterend verjaardagsjaar van te maken. We keken er net zoals jullie enorm hard naar uit om dit allemaal samen te vieren.

Net omdat het onze verjaardag is en we dit grootschalig wilden aanpakken, hebben we de moeilijke beslissing moeten maken om ons feestjaar uit te stellen.  De huidige omstandigheden wat betreft corona laten niet toe dat we het feest zouden kunnen organiseren waarvan we droomden. We zijn van mening dat we onze verjaardag geen eer aan zouden doen als we er nu een kleinschaligere versie van zouden organiseren. Daarom hebben we beslist om alles in één keer met een heel jaar uit te stellen en zo ons jubileum volledig op te schuiven. 

Concreet betekent dit dat, naast de activiteiten die we voor oudleiding hadden voorzien, het openingsfeest XL niet zal doorgaan in de vorm die we hadden voorzien. Wij hopen in 2021 alles wel zoals gepland te kunnen laten doorgaan.

Uiteraard willen we naar jaarlijkse gewoonte het scoutsjaar nog steeds op een scouteske manier openen in september. Daarom zijn we er meteen ingevlogen om een alternatief te voorzien op 18 en 19 september dat wel coronaproof en veilig kan verlopen. Dit zal een alternatief zijn voor alle leeftijden, dus iedereen is welkom! Jullie krijgen zo spoedig mogelijk meer info over het concrete verloop van dit alternatief evenement en hoe je hiervoor in te schrijven. 

Indien er vragen of opmerkingen zijn, mogen jullie ons steeds contacteren via 75jaar@scoutsvlierbeek.be