• zo
    feb

Wandeltocht

10u00

Trek je stapschoenen aan want op 24 februari verkennen wij de Kesselse bossen. Het is namelijk weer tijd voor onze jaarlijkse winterwandeling.

Iedereen is welkom, vriend en vijand (ja, zelfs de Chiro mag meekomen). We voorzien voor ieder een wandeling op maat. De jongsten (kapoenen, kabouters, welpen) wagen zich spelenderwijs aan een toer van ongeveer 6 km.  De wolven, vossen en jonggivers schakelen net een tandje hoger met ca. 13 km. En kan je echt niet stoppen dan kan je altijd aansluiten bij de grootsten (givers en jin). Die verslijten hun schoenzolen wel 22 km lang!

Na al dit wandelgeweld kan u uw dorst lessen en uw zere voeten laten rusten in het Oudercafé van onze jinners. De opbrengst hiervan gaat integraal naar hun buitenlands kamp.

Wat, waar en wanneer?

Verzamelplaats - De wijkschool in de Liemingenstraat

Wanneer - zondag 24 februari

-          De middellange en lange tocht vertrekken om 10u

-          De kleine tocht vertrekt om 11u

Einduur – 16u

In de rugzak – Lunch, drank, een versnapering (een echt scouts neemt dit mee in een drinkbus en een brooddoos want Minder is Meer!) en je regenjas

Bijdrage - €2

Tot dan!

Het Wandelteam

Simon – Laurens – Maartje – Olivia – Louis – Pieter

P.S. Heb je vragen? Dan mag je altijd één van ons aanspreken of een mailtje sturen.

Nieuw kampterrein

Goed nieuws! We hebben een nieuw kampterrein gevonden in Wachtebeke.

Door het uitbreken van de Afrikaanse Varkenspest in de provincie Luxemburg moesten wij opzoek naar een nieuw terrein. Na een lange zoektocht is het dan zo ver: een nieuwe weide, niet in de Ardennen, maar wel in Oost-Vlaanderen.

Een hele dikke merci aan iedereen die heeft helpen zoeken, ons facebookbericht deelde of met ideeën en tips kwam.
Nu kunnen we met een gerust hart op kamp vertrekken in juli. Er zullen waarschijnlijk wat kleine dingen anders zijn en een paar aanpassingen, maar dat weerhoudt ons niet om er wederom een top kamp van te maken!

Kampdata

Hieronder de officiële kampdata voor 2019:

– Jonggidsen, jongverkenners, gidsen en verkenners: 19 t.e.m. 29 juli

– Kabouters, welpen, vossen en wolven: 22 t.e.m. 29 juli

– Meisjeskapoenen en jongenskapoenen: 24 t.e.m. 29 juli

– De jin gaan op buitenlands kamp.

Denk eraan dat we het busvervoer voor alle takken behalve de meisjes- en jongenskapoenen invoerden. Dit betekent dat alle kabouters, welpen, vossen, wolven, jonggidsen, jongverkenners, gidsen en verkenners met de bus vertrekken aan de Westerpoort en naar het kampterrein gebracht worden. Meer informatie hierover volgt later via het kampboekje dat de leiding uitdeelt in mei.
De meisjes- en jongenskapoenen komen rechtstreeks naar het kampterrein, met eigen vervoer. Om het carpoolen te bevorderen, zal over enkele maanden een document verspreid worden via mail.
Maandag 29 juli mogen alle leden terug worden opgehaald.

Wij kijken er alvast naar uit!

EcoVlierbeek

Sinds begin 2019 heeft onze scouts er een nieuwe werkgroep bij: EcoVlierbeek. Dit eco-team van Scouts Vlierbeek is een groep geëngageerde leiding die door een aantal initiatieven de scouts groener en duurzamer wil maken. Het doel van EcoVlierbeek is om acties te ondernemen en leden/leiding/ouders te sensibiliseren. Zo denken wij bijvoorbeeld na over hoe we tijdens onze Restaurantdagen ecologischer te werk kunnen gaan, geven we tips aan elkaar of zoeken we oplossingen voor voedselverspilling of minder afval. Als je zelf nog tips hebt voor ons, mag je zeker een van de leiding van EcoVlierbeek aanspreken.

Groene groetjes, het eco-team: Ides, Aze, Louis, Marie, An-Katrien, Elise, Olivia, Ilina, An-Sofie, Chiara en Nele

Operatie Proper

Wij krijgen vaak de vraag wat Scouts Vlierbeek doet voor het milieu, zeker met het huidig jaarthema. Wij ondernemen al veel verschillende dingen en een daarvan is dat we sinds kort deel nemen aan Operatie Proper, een initiatief van MooiMakers tegen zwerfafval. Hier gaan wij maandelijks een update geven over onze acties en ondernemingen voor het milieu.

Volg onze acties hier en steun onze claim!

De nieuwe takkentekens voor de vossen en de wolven zijn aangekomen en zijn bij de groepsleiding te verkrijgen voor of na elke vergadering, voor slechts €0,50.