• za
    mrt

Restaurantdagen

Beste sympathisant

Zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 nodigt scouts Vlierbeek u uit op onze restaurantdagen! U bent zaterdagavond (17.30 uur – 20 uur) en zondagmiddag (12 uur -14 uur) welkom in centrum Don Bosco in Ortolanenstraat 6 te Kessel-Lo.

Inschrijven voor de restaurantdagen kan vanaf vrijdag 1 maart door uw bestelling door te geven:

- Via volgende link:

- Telefonisch: Andreas Baert, 0470/63.36.13

Gelieve uw bestelling ten laatste dinsdag 26 maart bij ons te bezorgen.

MENUKEUZE

Soep                                               3 euro

Steak Natuur                               17 euro

Steak Archiduc                            17 euro

Steak Vlierbeek (paprika)          17 euro

Steak Peperroom                       17 euro

Steak Bearnaise                          17 euro

Vol-au-vent                                  15 euro

Vegetarische schotel                 15 euro

Slaatje                                            3 euro

KINDERMENU'S

Vol-au-vent                                  8 euro

vegetarische schotel                  8 euro

Curryworsten en appelmoes    8 euro

Bij alle schotels worden frieten of brood geserveerd, een slaatje moet u dus apart bestellen.

Graag tot dan en smakelijk!

Scouts Vlierbeek

Nieuw kampterrein

Goed nieuws! We hebben een nieuw kampterrein gevonden in Wachtebeke.

Door het uitbreken van de Afrikaanse Varkenspest in de provincie Luxemburg moesten wij opzoek naar een nieuw terrein. Na een lange zoektocht is het dan zo ver: een nieuwe weide, niet in de Ardennen, maar wel in Oost-Vlaanderen.

Een hele dikke merci aan iedereen die heeft helpen zoeken, ons facebookbericht deelde of met ideeën en tips kwam.
Nu kunnen we met een gerust hart op kamp vertrekken in juli. Er zullen waarschijnlijk wat kleine dingen anders zijn en een paar aanpassingen, maar dat weerhoudt ons niet om er wederom een top kamp van te maken!

Kampdata

Hieronder de officiële kampdata voor 2019:

– Jonggidsen, jongverkenners, gidsen en verkenners: 19 t.e.m. 29 juli

– Kabouters, welpen, vossen en wolven: 22 t.e.m. 29 juli

– Meisjeskapoenen en jongenskapoenen: 24 t.e.m. 29 juli

– De jin gaan op buitenlands kamp.

Denk eraan dat we het busvervoer voor alle takken behalve de meisjes- en jongenskapoenen invoerden. Dit betekent dat alle kabouters, welpen, vossen, wolven, jonggidsen, jongverkenners, gidsen en verkenners met de bus vertrekken aan de Westerpoort en naar het kampterrein gebracht worden. Meer informatie hierover volgt later via het kampboekje dat de leiding uitdeelt in mei.
De meisjes- en jongenskapoenen komen rechtstreeks naar het kampterrein, met eigen vervoer. Om het carpoolen te bevorderen, zal over enkele maanden een document verspreid worden via mail.
Maandag 29 juli mogen alle leden terug worden opgehaald.

Wij kijken er alvast naar uit!

EcoVlierbeek

Sinds begin 2019 heeft onze scouts er een nieuwe werkgroep bij: EcoVlierbeek. Dit eco-team van Scouts Vlierbeek is een groep geëngageerde leiding die door een aantal initiatieven de scouts groener en duurzamer wil maken. Het doel van EcoVlierbeek is om acties te ondernemen en leden/leiding/ouders te sensibiliseren. Zo denken wij bijvoorbeeld na over hoe we tijdens onze Restaurantdagen ecologischer te werk kunnen gaan, geven we tips aan elkaar of zoeken we oplossingen voor voedselverspilling of minder afval. Als je zelf nog tips hebt voor ons, mag je zeker een van de leiding van EcoVlierbeek aanspreken.

Groene groetjes, het eco-team: Ides, Aze, Louis, Marie, An-Katrien, Elise, Olivia, Ilina, An-Sofie, Chiara en Nele

Operatie Proper

Wij krijgen vaak de vraag wat Scouts Vlierbeek doet voor het milieu, zeker met het huidig jaarthema. Wij ondernemen al veel verschillende dingen en een daarvan is dat we sinds kort deel nemen aan Operatie Proper, een initiatief van MooiMakers tegen zwerfafval. Hier gaan wij maandelijks een update geven over onze acties en ondernemingen voor het milieu.

Volg onze acties hier en steun onze claim!

De nieuwe takkentekens voor de vossen en de wolven zijn aangekomen en zijn bij de groepsleiding te verkrijgen voor of na elke vergadering, voor slechts €0,50.