Niewsbrief
HomeInfoInschrijvingenLokalenVerhuurLeidingFAQ

Een jaar vol scoutsplezier beleven? Het kan!
Kom jij voor de allereerste keer naar Scouts Vlierbeek? Dan ben je een nieuw lid en vol je onderstaande uitleg.
Nieuwe leden mogen twee vergaderingen komen testen. Daarna moet de inschrijving in orde zijn, wat belangrijk is voor de verzekering.

Geniet jij al jaren van de fijne activiteiten bij Scouts Vlierbeek? Heb je een aantal jaren ‘verlof’ gepakt van de scouts en wil je nu graag weer terugkomen?
Dan is onderstaande uitleg belangrijk voor jou!

Nieuwe Leden

Hoe verloopt de inschrijving?

Om het administratieve werk te verlichten, vragen we om voor ieder lid een afzonderlijke overschrijving te verrichten.

Nadat je deze twee stappen hebt gedaan, is het nog belangrijk de individuele steekkaart in te vullen. Daarvoor moet je inloggen op de groepsadministratie.
Vooraleer je kan inloggen, heb je een lidnummer nodig. Dit lidnummer wordt pas een paar dagen na de verwerking van de inschrijving toegekend door Scouts en Gidsen Vlaanderen zelf. Dit betekent dat dit lidnummer op de groepsadministratie terecht komt.
Hoe komen jullie aan het lidnummer?

Wanneer de individuele steekkaart is ingevuld, is de inschrijving volledig afgerond.
Hoe weet ik bij welke tak mijn kind kan aansluiten? Meer uitleg hieronder!

Bestaande Leden

Hoe verloopt de inschrijving?

Bij welke tak hoort mijn kind?

Dit is af te leiden uit het geboortejaar van je kind.
Rond de beginleeftijd van kapoenen bestaat er binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen een algemene regel: een kind kan aansluiten bij de kapoenen als hij of zij 6 jaar wordt voor 1 januari van het lopende werkjaar of in het eerste leerjaar zit.

Kapoenen m/v 11-12
Kabouters 09-10