Welkom

Welkom op de website van Scouts Vlierbeek.

Op deze website vind je informatie over de werking, de lokalen en de komende activiteiten van onze scouts. Indien je toch nog vragen hebt, kan je steeds contact opnemen met de groepsleiding via groepsleiding@scoutsvlierbeek.be

Op deze pagina vind je allerlei info, toekomstige activiteiten en nieuws updates:

Geplande Activiteiten

Evenement details:

 • zo
  20
  jan
  2019

  Schaatsen

  9u tot 11u30Ijsbaan Haasrode

  Vergeet geen 5 euro en handschoenen.
  Eigen schaatsen? zeker meenemen!

Nieuw kampterrein

Goed nieuws! We hebben een nieuw kampterrein gevonden in Wachtebeke.

Door het uitbreken van de Afrikaanse Varkenspest in de provincie Luxemburg moesten wij opzoek naar een nieuw terrein. Na een lange zoektocht is het dan zo ver: een nieuwe weide, niet in de Ardennen, maar wel in Oost-Vlaanderen.

Een hele dikke merci aan iedereen die heeft helpen zoeken, ons facebookbericht deelde of met ideeën en tips kwam.
Nu kunnen we met een gerust hart op kamp vertrekken in juli. Er zullen waarschijnlijk wat kleine dingen anders zijn en een paar aanpassingen, maar dat weerhoudt ons niet om er wederom een top kamp van te maken!

Kampdata

Hieronder de officiële kampdata voor 2019:

– Jonggidsen, jongverkenners, gidsen en verkenners: 19 t.e.m. 29 juli 

– Kabouters, welpen, vossen en wolven: 22 t.e.m. 29 juli 

– Meisjeskapoenen en jongenskapoenen: 24 t.e.m. 29 juli 

– De jin gaan op buitenlands kamp. 

Denk eraan dat we het busvervoer voor alle takken behalve de meisjes- en jongenskapoenen invoerden. Dit betekent dat alle kabouters, welpen, vossen, wolven, jonggidsen, jongverkenners, gidsen en verkenners met de bus vertrekken aan de Westerpoort en naar het kampterrein gebracht worden. Meer informatie hierover volgt later via het kampboekje dat de leiding uitdeelt in mei.
De meisjes- en jongenskapoenen komen rechtstreeks naar het kampterrein, met eigen vervoer. Om het carpoolen te bevorderen, zal over enkele maanden een document verspreid worden via mail.
Maandag 29 juli mogen alle leden terug worden opgehaald. 

Wij kijken er alvast naar uit!

EcoVlierbeek

Sinds begin 2019 heeft onze scouts er een nieuwe werkgroep bij: EcoVlierbeek. Dit eco-team van Scouts Vlierbeek is een groep geëngageerde leiding die door een aantal initiatieven de scouts groener en duurzamer wil maken. Het doel van EcoVlierbeek is om acties te ondernemen en leden/leiding/ouders te sensibiliseren. Zo denken wij bijvoorbeeld na over hoe we tijdens onze Restaurantdagen ecologischer te werk kunnen gaan, geven we tips aan elkaar of zoeken we oplossingen voor voedselverspilling of minder afval. Als je zelf nog tips hebt voor ons, mag je zeker een van de leiding van EcoVlierbeek aanspreken. 

Groene groetjes, het eco-team: Ides, Aze, Louis, Marie, An-Katrien, Elise, Olivia, Ilina, An-Sofie, Chiara en Nele

Operatie Proper

Wij krijgen vaak de vraag wat Scouts Vlierbeek doet voor het milieu, zeker met het huidig jaarthema. Wij ondernemen al veel verschillende dingen en een daarvan is dat we sinds kort deel nemen aan Operatie Proper, een initiatief van MooiMakers tegen zwerfafval. Hier gaan wij maandelijks een update geven over onze acties en ondernemingen voor het milieu.

Volg onze acties hier en steun onze claim!

Takkenteken vossen & wolven

De nieuwe takkentekens voor de vossen en de wolven zijn aangekomen en zijn bij de groepsleiding te verkrijgen voor of na elke vergadering, voor slechts €0,50.
Deze kentekens zijn speciaal geproduceerd en daardoor enkel bij ons te verkrijgen.

Trooper

Steun Scouts Vlierbeek!

Sinds kort hebben wij met Scouts Vlierbeek onze eigen trooper pagina!
Wat houdt dit in?
Wanneer jij online shopt passeer je even langs onze trooper pagina:
https://trooper.be/scoutsvlierbeek

Vervolgens selecteer je een site naar keuze, gaande van: coolblue, collect & go tot Cheaptickets, nmbs en takeaway.com of domino’s pizza… En nog veel meer..!
Per aankoop krijgen wij dan een kleine procentje, je hoeft er dus zelf niks voor te doen, buiten een enkel muisklik extra.

T-Shirts en Dassen

Wil je graag zo’n mooie scouts Vlierbeek T-shirt? Of een chique das? Die kan je bij ons verkrijgen tijdens een van onze evenementen, en voor of na iedere vergadering.
De T-shirts kosten 10 euro (kindermaten tot small) of 12 euro (medium tot XL). Een das kost 8 euro.
Bij voorkeur gepast betalen.

Lintjes

Er zijn nieuwe groepslintjes beschikbaar! Groepslintjes zijn witte lintjes waarop de naam van onze scoutsgroep, groepsnummer en gouw vermeld staan. Je kan deze naaien bovenaan op de rechter mouw van je scoutshemd.
Ze zijn gratis verkrijgbaar bij de groepsleiding.

Vragen over administratie?

Ga je verhuizen, krijg je geen hoempapa, moet je papieren laten invullen van je ziekenfonds, nog geen fiscaal attest gekregen van het kamp, …?
Met al deze vragen kan je terecht bij Sarah (administratie@scoutsvlierbeek.be).

Contact

Voor algemene vragen kan je steeds terecht bij de groepsleiding via groepsleiding@scoutsvlierbeek.be. Heb je specifiek een vraag voor een bepaalde tak, dan mail je best naar de leiding in kwestie. De mailadressen van de leidingsploegen vind je onder leiding.
Heb je een vraag of opmerking over de website, contacteer de webmaster.