Een jaar vol scoutsplezier beleven? Het kan!

Wij organiseren activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Rond de beginleeftijd van leden bestaat er binnen de jeugdbeweging een algemene regel, welke luidt dat “een kind kan aansluiten bij de meisjes- of jongenskapoenen als hij of zij 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende werkjaar of in het eerste leerjaar zit”.

Hoe weet je bij welke tak je kan aansluiten?
– Meisjes- en jongenskapoenen: 6 en 7 jaar
– Kabouters en welpen: 8 en 9 jaar
– Vossen en wolven: 10 en 11 jaar
– Jonggidsen en jongverkenners: 12 en 13 jaar
– Gidsen en verkenners: 14, 15 en 16 jaar
– Jin: 17 jaar
Voor meer informatie kan je terecht onder Takken.

De inschrijvingen starten elk jaar vanaf 15 augustus. Hoe je moet inschrijven, is afhankelijk van het feit of je al dan niet een nieuw lid bent.

Bestaande leden

• Je schrijft het lidgeld over op rekeningnummer BE76 7343 4414 5295. Het lidgeld bedraagt €40, waarvan €32 voor de verzekering en het taktijdschrift en €8 voor de takwerking van onze scouts.
    In de mededeling schrijf je: naam + geboortedatum + tak + ‘OH’ of ‘PH’. OH of PH betekent: een keuze maken tussen een ‘papieren Hoempapa’ en een ‘online Hoempapa’. De online Hoempapa kan je raadplegen op facebook en op onze website.
  • Je gaat na of de individuele steekkaart nog up-to-date is. Meer uitleg daarover vind je terug via volgende link .
  • . Inloggen doe je met het lidnummer, dat je kan verkrijgen door te mailen naar administratie@scoutsvlierbeek.be of op de lidkaarten. Het lidnummer blijft elk jaar hetzelfde voor ieder lid.
  • Om het administratieve werk te verlichten, vragen we om voor ieder lid een afzonderlijke overschrijving te verrichten.

Nieuwe leden

Als nieuw lid mag je twee vergaderingen testen vooraleer je je inschrijving in orde brengt. Nadien ben je niet meer verzekerd.

Hoe verloopt de inschrijving?

• Via de inschrijvingsmodule onder aan de pagina kan je je registreren.
    Hierdoor word je opgenomen in onze groepsadministratie. Zodra je daarop klikt, wordt er een aanvraag verstuurd naar de groepsadministratieverantwoordelijke. Hij/zij verwerkt de aanvraag en keurt deze goed.
  • Je schrijft het lidgeld over op rekeningnummer BE76 7343 4414 5295 t.a.v. Scouts Vlierbeek. Het lidgeld bedraagt €40, waarvan €32 voor de verzekering en het taktijdschrift van Scouts & Gidsen Vlaanderen en €8 voor de takwerking van onze scouts. In de mededeling van de overschrijving vermeld je: naam + geboortedatum + tak + ‘OH’ of ‘PH. Dit laatste betekent dat je een keuze maakt tussen de online Hoempapa (ons maandblad) of de papieren Hoempapa. De online Hoempapa kan je via de website of de Facebookpagina raadplegen. De papieren versie wordt jou opgestuurd. Om het administratieve werk te verlichten, vragen we om voor ieder lid een afzonderlijke overschrijving te doen.
  • Je vult de individuele steekkaart/medische fiche online in via de groepsadministratie. Om in te loggen op de groepsadministratie heb je een lidnummer nodig. Dit lidnummer wordt pas een paar dagen na de verwerking van de inschrijving toegekend door Scouts & Gidsen Vlaanderen. Je kan het lidnummer daarom terugvinden op twee manieren. Of via de lidkaart, welke in de loop van het scoutsjaar wordt uitgedeeld, of door te mailen naar de groepsadministratieverantwoordelijke (administratie@scoutsvlierbeek.be). Wanneer de individuele steekkaart is ingevuld, is de inschrijving volledig afgerond. Meer informatie over hoe je de steekkaart moet invullen, vind je via volgende link