• za
    zo

Overgangsweekend

Alle info rond het overgangsweekend:

Zoals beloofd informeren we jullie hoe het jaarlijkse overgangsweekend in corona-omstandigheden zal verlopen. Algemeen gelden voor jeugdwerking in de – huidige – code geel dezelfde regels zoals we die op kamp kenden: bubbels van maximum 50 personen waarbinnen geen mondmasker moet gedragen worden, noch aan social distancing moet gedaan worden. Bij contact tússen bubbels is dit wel van toepassing. Vanaf 12 jaar (dus vanaf vossen en wolven) dien je ook steeds een mondmasker op zak te hebben voor in het geval dat je in contact komt met externen, bijvoorbeeld op verplaatsing.

Voor ons overgangsweekend betekent dit dat leden binnen dezelfde dag of hetzelfde weekend niet van bubbel mogen veranderen en dus ook niet fysiek mogen overgaan van de ene naar de andere tak. Daarom is er besloten om dit jaar de overgang meteen in de nieuwe tak te starten en dit op zondag 27 september. Om de aankomst en het vertrek in goede banen te leiden, worden de takken op volgende uren verwacht:

• kapoenen, kabouters en welpen: 9u30 tot 15u30
    • vossen, wolven, (jong)gidsen en (jong)verkenners: 10u00 tot 16u00

Verder vragen we aan de ouders om je kind alleen af te zetten/op te halen, hierbij een mondmasker te dragen en een gezonde afstand van andere ouders te houden.

Wat neem je zoal mee naar een overgang? Doe eerst en vast kleren aan die vuil mogen worden! In een rugzakje neem je mee: 5 euro, reservekledij, handdoek, douchegerief, regenjas en een drinkbus (+ mondmasker bij 12+)! Lunch wordt voor iedereen voorzien.

Inschrijven voor het overgangsweekend is verplicht en kan via:

Nog vragen? Groepsleiding@scoutsvlierbeek.be

Sinds enkele jaren hebben wij met Scouts Vlierbeek onze eigen trooper pagina!

Vervolgens selecteer je een site naar keuze, gaande van: coolblue, collect & go tot Cheaptickets, nmbs en takeaway.com of domino’s pizza… En nog veel meer..!

Verloren voorwerpen van kamp

Na kamp blijven er altijd een heleboel verloren voorwerpen liggen op het kampterrein. Op het alternatief openingsfeest en voor/na de vergaderingen in oktober kan je jouw vergeten spullen zoeken. Kom zeker een kijkje nemen, want na oktober gaan alle spullen naar een goed doel.

Klusteam

Scouts Vlierbeek heeft een eigen klusteam, een team van vrijwilligers om U tegen te zeggen!
Zij zorgen voor al het herstel binnen en buiten onze lokalen. Daarvoor komen ze één keer per twee maand samen op zaterdag.
Ben je geïnteresseerd om jouw steentje bij te dragen?
Stuur dan zeker een mail naar Luce Van Poeck aka Luce Kluce via vanpoeckluce@gmail.com.

De nieuwe takkentekens voor de vossen en de wolven zijn aangekomen en zijn bij de groepsleiding te verkrijgen voor of na elke vergadering, voor slechts €0,50.

Met al deze vragen kan je terecht bij onze nieuwe groepsadminverantwoordelijken Elien & Elien (administratie@scoutsvlierbeek.be).