Welkom

Welkom op de website van Scouts Vlierbeek.

Op deze website vind je informatie over de werking, de lokalen en de komende activiteiten van onze scouts. Indien je toch nog vragen hebt, kan je steeds contact opnemen met de groepsleiding via groepsleiding@scoutsvlierbeek.be

Op deze pagina vind je allerlei info, toekomstige activiteiten en nieuws updates:

Geplande Activiteiten

Evenement details:

 • za
  26
  sep
  2020
  zo
  27
  sep
  2020

  Overgangsweekend

  Alle info rond het overgangsweekend: 

  Zoals beloofd informeren we jullie hoe het jaarlijkse overgangsweekend in corona-omstandigheden zal verlopen. Algemeen gelden voor jeugdwerking in de – huidige – code geel dezelfde regels zoals we die op kamp kenden: bubbels van maximum 50 personen waarbinnen geen mondmasker moet gedragen worden, noch aan social distancing moet gedaan worden. Bij contact tússen bubbels is dit wel van toepassing. Vanaf 12 jaar (dus vanaf vossen en wolven) dien je ook steeds een mondmasker op zak te hebben voor in het geval dat je in contact komt met externen, bijvoorbeeld op verplaatsing.

  Voor ons overgangsweekend betekent dit dat leden binnen dezelfde dag of hetzelfde weekend niet van bubbel mogen veranderen en dus ook niet fysiek mogen overgaan van de ene naar de andere tak. Daarom is er besloten om dit jaar de overgang meteen in de nieuwe tak te starten en dit op zondag 27 september. Om de aankomst en het vertrek in goede banen te leiden, worden de takken op volgende uren verwacht:

  • kapoenen, kabouters en welpen: 9u30 tot 15u30
  • vossen, wolven, (jong)gidsen en (jong)verkenners: 10u00 tot 16u00

  Verder vragen we aan de ouders om je kind alleen af te zetten/op te halen, hierbij een mondmasker te dragen en een gezonde afstand van andere ouders te houden.

  Wat neem je zoal mee naar een overgang? Doe eerst en vast kleren aan die vuil mogen worden! In een rugzakje neem je mee: 5 euro, reservekledij, handdoek, douchegerief, regenjas en een drinkbus (+ mondmasker bij 12+)! Lunch wordt voor iedereen voorzien.

  Inschrijven voor het overgangsweekend is verplicht en kan via:
  https://forms.gle/9AMM8gjXJATbM9gA7 

  Nog vragen? Groepsleiding@scoutsvlierbeek.be

Steun Scouts Vlierbeek!

Sinds enkele jaren hebben wij met Scouts Vlierbeek onze eigen trooper pagina!
Wat houdt dit in?

Wanneer jij online shopt passeer je even langs onze trooper pagina:
https://trooper.be/scoutsvlierbeek

Vervolgens selecteer je een site naar keuze, gaande van: coolblue, collect & go tot Cheaptickets, nmbs en takeaway.com of domino’s pizza… En nog veel meer..!
Per aankoop krijgen wij dan een kleine procentje, je hoeft er dus zelf niks voor te doen, buiten een enkel muisklik extra.

Verloren voorwerpen van kamp 

Na kamp blijven er altijd een heleboel verloren voorwerpen liggen op het kampterrein. Op het alternatief openingsfeest en voor/na de vergaderingen in oktober kan je jouw vergeten spullen zoeken. Kom zeker een kijkje nemen, want na oktober gaan alle spullen naar een goed doel.

T-Shirts en Dassen

Wil je graag zo’n mooie scouts Vlierbeek T-shirt? Of een chique das? Die kan je bij ons verkrijgen tijdens een van onze evenementen, en voor of na iedere vergadering.
De T-shirts kosten 10 euro (kindermaten tot small) of 12 euro (medium tot XL). Een das kost 8 euro.
Bij voorkeur gepast betalen.

Lintjes

Er zijn nieuwe groepslintjes beschikbaar! Groepslintjes zijn witte lintjes waarop de naam van onze scoutsgroep, groepsnummer en gouw vermeld staan. Je kan deze naaien bovenaan op de rechter mouw van je scoutshemd.
Ze zijn gratis verkrijgbaar bij de groepsleiding.

Klusteam

Scouts Vlierbeek heeft een eigen klusteam, een team van vrijwilligers om U tegen te zeggen!
Zij zorgen voor al het herstel binnen en buiten onze lokalen. Daarvoor komen ze één keer per twee maand samen op zaterdag.
Ben je geïnteresseerd om jouw steentje bij te dragen?
Stuur dan zeker een mail naar Luce Van Poeck aka Luce Kluce via vanpoeckluce@gmail.com.

Takkenteken vossen & wolven

De nieuwe takkentekens voor de vossen en de wolven zijn aangekomen en zijn bij de groepsleiding te verkrijgen voor of na elke vergadering, voor slechts €0,50.
Deze kentekens zijn speciaal geproduceerd en daardoor enkel bij ons te verkrijgen.

Vragen over administratie?

Ga je verhuizen, krijg je geen hoempapa, moet je papieren laten invullen van je ziekenfonds, nog geen fiscaal attest gekregen van het kamp, …?
Met al deze vragen kan je terecht bij onze nieuwe groepsadminverantwoordelijken Elien & Elien (administratie@scoutsvlierbeek.be).

Contact

Voor algemene vragen kan je steeds terecht bij de groepsleiding via groepsleiding@scoutsvlierbeek.be. Heb je specifiek een vraag voor een bepaalde tak, dan mail je best naar de leiding in kwestie. De mailadressen van de leidingsploegen vind je onder leiding.
Heb je een vraag of opmerking over de website, contacteer de webmaster.