Kamp

De maand juli is in zicht en dit betekent maar één ding: het absolute hoogtepunt van het scoutsjaar… het scoutskamp! De leiding is volop bezig met het voorbereiden van fantastische spelletjes, geweldige dagtochten en zoveel meer. De weerman wist ons te vertellen dat het prachtig weer wordt. Wij hebben er alvast zin in, hopelijk jullie ook!

Na een hectische periode met de varkenspest die er voor zorgde dat we niet op kamp kunnen gaan in Luxemburg, moesten we opzoek naar een nieuwe kampplaats.
Gelukkig hebben we er één gevonden! Voor een keer gaan we eens op kamp in Vlaanderen, specifieker: Wachtebeke, Oost-Vlaanderen.
Maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om er wederom een top kamp van te maken.

Alvast enkele belangrijke zaken die je zeker niet mag vergeten:

• Vergeet je niet tijdig in te schrijven. Het inschrijvingsgeld (zie verder) moet ten laatste op 1 juli gestort zijn, anders kan je niet mee op kamp.
  • Vergeet je identiteitskaart niet mee te nemen en je medische fiche online in te vullen ten laatste 1 juli.
  • Verwittig de leiding op voorhand indien je zoon/dochter speciale medische zorgen nodig heeft zodat we hier rekening mee kunnen houden.
  • Nog vragen, onze mailadressen vind je terug onder leiding.

Voorwaarde

Om mee op kamp te mogen, vragen we elk lid om jaarlijks minstens 9 keer aanwezig te zijn op scoutsactiviteiten. Voor jonge leden raden we ook aan om ten minste één weekend deel te nemen vooraleer je op kamp gaat met de scouts. Voldoende aanwezigheid zorgt ervoor dat leiding het lid beter kent en omgekeerd zorgt het voor een betere vertrouwensband en groepssfeer.

Inschrijvingen

Inschrijven doe je als volgt:

• Schrijf het juiste bedrag (zie verder) over op rekeningnummer BE76 7343 4414 5295 op naam van Scouts Vlierbeek.
  • Vermeld duidelijk de naam en de tak van je zoon/dochter.
  • Gebruik voor ieder lid een aparte overschrijving.
  • Elk lid dat meegaat op kamp dient ook ingeschreven te zijn voor het scoutsjaar. Zo niet, is je zoon/dochter niet verzekerd.

Kampprijzen

• Meisjes- en jongenskapoenen: €55
  • Kabouters en welpen: €92 (incl. busvervoer)
  • Vossen en wolven: €92 (incl. busvervoer)
  • Jonggidsen en jongverkenners: €125 (incl. busvervoer)
  • Gidsen en verkenners: €125 (incl. extra dag fietsen)

Graag ten laatste 1 juli het kampgeld overschrijven, anders kan je zoon/dochter niet mee op kamp.

Kampdata

• Meisjes- en jongenskapoenen: van woensdag 24 juli tot en met maandag 29 juli
  • Kabouters en welpen: van maandag 22 juli tot en met maandag 29 juli
  • Vossen en wolven: van maandag 22 juli tot en met maandag 29 juli
  • Jonggidsen en jongverkenners: van vrijdag 19 juli tot en met maandag 29 juli
  • Gidsen en verkenners: van vrijdag 18 juli tot en met maandag 29 juli

Kampadres

Brieven met nieuws over het thuisfront kan je sturen naar volgend adres:

Scouts Vlierbeek
Naam + tak lid
Meersstraat 39
9185 Wachtebeke

Vertrek en vervoer

• Meisjeskapoenen en jongenskapoenen komen rechtstreeks naar het kampterrein met eigen vervoer.
    Om 12 uur worden de leden op het kampterrein verwacht. Om het carpoolen te bevorderen zal je begin juni een online document terugvinden. Dat online document verspreiden we via mail (kijk dus zeker je spam ook eens na). In dat document kunnen ouders met vrije zitplaatsen invullen hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn in zijn/haar auto en contactgegevens doorgeven. Op die manier kan je zelf contact opnemen met andere ouders en hoef je geen verlof te nemen om je zoon/dochter naar het kampterrein te brengen.
  • Kabouters, welpen, vossen, wolven en jonggidsen spreken op de datum van vertrek af aan de Westerpoort om 9.30 uur.
    Graag volgende voorwaarden respecteren: elke kabouter, welp, vos, wolf en jonggids is tijdens het kamp van 2019 verplicht gebruik te maken van het busvervoer en de kost van het busvervoer wordt verrekend in de kampprijs.
  • Gidsen en verkenners vertrekken donderdag 18 juli met de fiets. Meer info via het kampboekje en mail.

Einde

Alle leden mogen opgehaald worden op maandag 29 juli om 13 uur op het kampterrein. Probeer zoveel mogelijk te carpoolen, want busvervoer wordt niet voorzien door de scouts.

Medische fiche

Vul de medische fiche volledig in op de groepsadministratie van Scouts & Gidsen Vlaanderen.
Een afgedrukte versie bezorgt de groepsleiding aan de leiding. Indien je zoon/dochter medicijnen moet innemen tijdens het kamp, geef je deze af aan de leiding samen met een papier waarop vermeld staat welke medicatie en hoeveel keer per dag de inname moet gebeuren. Het is beter dat de leiding goed op de hoogte is zodat ze de medicatie correct kunnen toedienen. Indien je zoon/dochter speciale behandelingen nodig heeft of bepaalde activiteiten niet mee kan doen, licht je de leiding best op voorhand in zodat zij hier rekening mee kunnen houden.

Noodgevallen

Bij noodgevallen tijdens het kamp kan je steeds bellen naar de groepsleiding:

• Andreas Baert: 0470 63 36 13
  • Lore Vandenbroucke: 0496 29 31 36